Yogasite Breda

Veerkracht praktijk voor kindercoaching is praktijkhoudend in het pand van Yogasite in Breda.

Het adres van Yogasite Breda:
Doctor Struyckenstraat 165, 4812 BC, Breda

Let op! Dit is niet het postadres van Veerkracht praktijk voor kindercoaching.

Over Yogasite Breda
Yogasite is een yogastudio in Breda, opgericht door de Amerikaans-Nederlandse yogadocente Dorinda Farver. De sfeer is er ongedwongen en persoonlijk en de lessen worden met veel liefde en aandacht gegeven door gekwalificeerde yoga docenten. De studio biedt meer dan 20 yogalessen per week aan, van dynamische lessen zoals Power Yoga en Ashtanga Yoga tot de meer meditatieve en restorative lessen zoals Yin yoga , easy flow en restorative Yoga. Yoga voor kinderen staat ook op het rooster

Door het beoefenen van yoga en het doen van yoga houdingen, wordt eenieder in de gelegenheid gesteld om blokkades in ons lichaam vrij te maken, wat ons ook meer mentale duidelijkheid geeft. Het wordt makkelijker om je te focussen, te concentreren en om effectieve en efficiënte keuzes te maken.

Bij Yogasite wordt lesgegeven vanuit het principe van Pralaya Yoga. Deze vorm van yoga is ontwikkeld door Robert Boustany, en is gebaseerd op de gedachte dat balans in al je gewrichten ervoor zorgt dat energie in je lichaam optimaal kan stromen. Deze balans wordt gecreëerd door middel van twee elementen, namelijk het losmaken van bindweefsel en het sterker maken van zwakke spieren. Als voorbeeld: wanneer je hamstring (spier aan de achterkant van je bovenbeen) stijf is, wordt er in veel vormen van yoga gericht gewerkt op het stretchen van deze spier. Vanuit de Pralaya yoga gedachte is het in dit geval beter om de quadriceps (spier aan de voorkant van je bovenbeen) te versterken, zodat de hamstring de ruimte heeft om wat meer tot rust te komen en dus vanzelf minder stijf wordt. Deze tactiek kun je in alle delen van je lichaam toepassen.