Werkwijze bij Veerkracht

Aanmelden:
Na het ontvangen van jullie aanmelding neem ik telefonisch contact met je op. Zo kunnen we telefonisch al even kennismaken en voelt dit goed dan kunnen we een intakegesprek met elkaar inplannen.


Intake:
De begeleiding bij Veerkracht start met een intakegesprek bij mij in de praktijk op maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag, indien praktischer kan het bij jullie thuis plaatsvinden of online. De intake vindt bij voorkeur plaats met beide ouders zonder kind, zo krijg ik als kindercoach een goed beeld van jullie kind en de situatie.


Begeleiding:
Na de intake volgen de sessies met jullie kind. Alle begeleidingen met het kind bestaan uit speelse werkvormen, aansluitend bij de belevingswereld van jullie zoon of dochter.
Na elke coachsessie vertel ik bij het ophalen wat we gedaan hebben en rond welk thema we hebben gewerkt. Na een aantal sessies, dit verschilt per kind, volgt er een tussenevaluatie tussen ouders en mij waarin we de stand van zaken bespreken. Tevens bepalen we dan in overleg hoe we verder gaan.
Als we het traject afronden mag jullie kind een poppetje op de muur inkleuren, dit vind ik zelf zo tof!


Observaties:
Soms is er een (opvoedings)situatie ontstaan waarin ik graag meekijk met de ouders of op school naar de ontstane situatie. Ik kijk altijd met een nieuwsgierige houding en zonder oordeel met jullie mee. Samen kijken naar de te maken stappen om de situatie om te draaien naar een situatie die voor jullie prettig is.