Hoogsensitief HSP

Is jouw kind gevoelig voor prikkels en verwerkt het prikkels diepgaander? Is jouw kind gevoelig voor sfeer? Snel van slag? Is jouw kind gevoelig voor veranderingen en emoties van anderen?


Hoogsensitiviteit (ookwel hooggevoeligheid of wel HSP genoemd) is een karakter eigenschap.
Hoogsensitieve mensen zijn gevoeliger voor indrukken, prikkels en merken meer details en signalen op. Het filteren van indrukken en informatie wordt uitgebreider en intensiever gefilterd dan bij mensen die deze eigenschap niet hebben. Hooggevoelige mensen kunnen bepaalde indrukken ervaren als te veel of raken overprikkeld. Dit maakt vaak drukke situaties of het functioneren op school lastiger.


Hoogsensitieve personen zijn heel goed in het onderdrukken van de eigen sensitiviteit, een poging om zich aan te passen aan de omgeving leidt vaak tot problemen, zoals stress gerelateerde klachten. Je kunt dan denken aan eczeem, slaapproblemen, darmklachten enz.
Je hoogsensitieve karakter kennen, erkennen en verkennen vormt een onmisbaar onderdeel van een gezonde ontwikkeling.


Hoogsensitief zijn is een eigenschap van mij. Als kind heb ik veel dingen anders ervaren, kwamen opmerkingen harder aan en werd ik onzeker van dat wat mensen zeiden niet overeen kwam met dat wat ik intuïtief voelde. Ik heb hoogsensitief nooit gezien als een mooie en fijne eigenschap, maar stopte het weg als raar en anders. Inmiddels ben ik moeder van 3 lieve hoogsensitieve kinderen en zie ik hoe waardevol het kan zijn als mensen je begrijpen, erkennen in dat het voor jou echt anders werkt en je de begeleiding kunnen bieden die bij jou past. Hoogsensitief zijn kent vele mooie en bijzondere eigenschappen en het is fijn als je het in kunt zetten als je kracht.


Bij Veerkracht gaan we op ontdekkingstocht door de wereld van hoog sensitiviteit, je leert jezelf beter kennen en je wordt je bewust van wat je nodig hebt. Ik begeleid kinderen en hun ouders in de bewustwording en opvoedvragen rondom hoog sensitiviteit, zodat jullie op een veerkrachtige manier verder kunnen met deze mooie eigenschap.