Kindercoaching

Heeft je kind snel een vol hoofd? Is het (faal) angstig of perfectionistisch? Heb je thuis een kind dat boos, verdrietig of heel druk kan worden? Trekt jullie kind zich terug, oogt het moe, depressief of apathisch? Wil jullie kind niet meer naar school toe of zijn er problemen op school? Verloopt het leren op school moeizamer dan verwacht? Is je kind snel overprikkeld? Is je kind onzeker, voelt het zich anders dan anderen of voelt het zich niet begrepen? Heeft je kind moeite met (in)slapen? Is je kind gevoelig voor prikkels of overgevoelig voor geluiden? Of zijn er problemen met zindelijkheid?


Waarschijnlijk hebben jullie een hoog sensitief / gevoelig kind in huis en lijkt je kind hier op dit moment vooral last van te hebben. Coaching is dan een fijne vorm van hulpverlening om de mooie kanten van deze eigenschap te ontdekken en ermee om te leren gaan. Hoog gevoelige kinderen hebben veel baat bij coaching, daarmee wordt direct de kans op gevolgen van stress of burn-out voorkomen. Je geeft je kind dus een cadeau mee voor het leven.

Ik krijg regelmatig de vraag “Wat is kindercoaching eigenlijk?”
Kindercoaching is een laagdrempelige en kortdurende vorm van hulpverlening voor kinderen en hun ouders. Ik kijk oplossingsgericht naar de hulpvraag van jullie als ouders of die van jullie kind. Aansluitend bij de belevingswereld van jullie kind gaan we aan de slag met werkvormen en POP-talk. Het uitgangspunt van de begeleiding is het werken vanuit de kracht van ieder uniek kind. Ik kijk samen met jullie naar de oorsprong van de klacht, wat is er gebeurd en hoe komt jullie kind, jullie gezin of de situatie op school weer in balans. De bewustwording van de situatie, het ontdekken van je talenten en/of het voorkomen van overprikkeling zorgt vaak al voor een verandering in het handelen, waardoor kindercoaching een effectieve en kort durende vorm van hulpverlening is.