Over mij

Mijn naam is Judith Boumeester. Ik ben geboren in Breda waar ik mijn hele leven met veel plezier woon.
Ik ben een trotse en gelukkige moeder van 2 lieve jongens in de leeftijd van 9  en 7 jaar oud en een meisje van 5 jaar oud.
Mijn affectie met kinderen is altijd groot geweest. Ik heb ruim 15 jaar in het speciaal onderwijs gewerkt en werk inmiddels als schoolcoach en co-teacher in het regulier onderwijs. Als schoolcoach begeleid ik leerlingen die sociaal emotioneel ondersteuning nodig hebben, maar ook leerlingen die op leergebied andere uitdagingen nodig hebben. Kinderen begeleiden en meedenken in hun ontwikkeling en de samenwerking met ouders vind ik interessant en doe ik met veel plezier.
Na 9 jaar als leerkracht in het speciaal onderwijs gewerkt te hebben en toen ik eenmaal moeder was werd het tijd om mijn gevoel te gaan volgen.
Het voornamelijk bezig zijn met het aanleren van vaardigheden en nieuwe lesstof gaf mij het gevoel weinig tijd te hebben voor ieder uniek kind dat ik mag begeleiden als juf. Ik ervaar dagelijks bij mijn eigen kinderen, in mijn praktijk en op school dat er vaak een heel verhaal schuil gaat achter het gedrag dat kinderen hun omgeving laten zien.
Als kindercoach heb ik de ruimte om samen met het kind opzoek te gaan naar dat verhaal achter het gedrag en door middel van bewustwording gedragsverandering in te zetten.

Hoogsensitiviteit heeft altijd een grote rol gespeeld in mijn leven. Als kind ervaarde, voelde en zag ik vaak andere dingen dan de meeste mensen om mij heen. Mijn ouders hebben hier altijd een fijne ondersteunende rol in geboden en deden het gelukkig niet af als gek. Inmiddels heb ik mezelf hierin verdiept en heb ik het een naam kunnen geven. Heel fijn, want ik zie naast mijn eigen kinderen ook andere kinderen worstelen met de vele kenmerken die passend zijn voor hoogsensitieve mensen. Nu dit mijn kracht is ervaar ik het als een mooie eigenschap, waarbij werken en het volgen van mijn gevoel veel nieuwe inzichten meebrengt. Ik heb een cursus gevolgd gericht op het hoogsensitieve en het hoog intuïtieve kind waar ik veel aan heb in de begeleiding van kinderen in mijn praktijk.
Ik heb de opleiding Master Special Need Education (leerkracht speciaal onderwijs) afgerond, waardoor ik veel inzichten heb verworven over gedrags- en ontwikkelingsproblematieken. Ik heb daarnaast nog een heel mooi diploma behaald voor Kindercoach. Om mezelf verder te ontwikkelen volg ik cursussen en workshops.